• Κοινωνία

    Θύμα απάτης μια 58χρονη – Επιτήδειοι της απέσπασαν 36 χιλ. ευρώ

    facebook


    Το υπέρογκο ποσό των 36.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν επιτήδειοι, εξαπατώντας μια 58χρονη γυναίκα επιχειρηματία από το Βόλο, μέσω Facebook.

    Όλα ξεκίνησαν από την επαφή που ξεκίνησε να έχει η 58χρονη επιχειρηματίας με άγνωστο άνδρα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον περασμένο Νοέμβρη. Αρχικά, η επικοινωνία μεταξύ τους διατηρούνταν σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν κινούσε υποψίες. Στη συνέχεια ωστόσο, ο άγνωστος δράστης αποδείχθηκε ότι εξαπάτησε τη γυναίκα.

    Πιο αναλυτικά, ο άνδρας της είπε ότι είναι υψηλόβαθμο στέλεχος τους στρατού των ΗΠΑ και αποτελεί τον υπεύθυνο για την ιατρική δαπάνη στρατευμάτων στη Συρία.

    Μέσω της καθημερινής τους επικοινωνίας, ο απατεώνας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 58χρονης. Ως αποτέλεσμα αυτού, μέσω διάφορων προσχημάτων που επινοούσε σταδιακά, κατάφερε να αποσπάσει από τη γυναίκα συνολικά το ποσό των 36.320 ευρώ. Τα λεφτά αυτά η γυναίκα τα κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τις υποδείκνυε.

    Μετά από κάποιο διάστημα και αφού είχε ήδη πραγματοποιήσει αρκετές καταθέσεις με σημαντικά χρηματικά ποσά, η γυναίκα άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για απάτη. Για το λόγο αυτό σταμάτησε να δίνει χρήματα. Τότε, ο άνδρας με τον οποίο επικοινωνούσε ξεκίνησε να την εκβιάζει. Συγκεκριμένα, την απειλούσε, λέγοντάς της πως θα διαρρεύσει προσωπικά της δεδομένα στο διαδίκτυο, ενώ απείλησε και τη σωματική της ακεραιότητα.

    Η γυναίκα από το Βόλο απευθύνθηκε στις Αρχές και κατήγγειλε τον άγνωστο άνδρα. Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη ενός εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για κύκλωμα που δρούσε οργανωμένα.

    Η αστυνομία εντόπισε μέρος των 36.320 ευρώ, που είχε καταθέσει σε διαφορετικούς λογαριασμούς η 58χρονη, στο λογαριασμό ενός 38χρονου Νιγηριανού που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό του άγνωστου συνομιλητή της 58χρονης.



    ΣΧΟΛΙΑ