• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Τι λέει η οικογένεια της φοιτήτριας για το πάρτι και το «σπάσιμο» της καραντίνας

    • NewsRoom


    Μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας με την φοιτήτρια που φέρεται να «έσπασε» την καραντίνα, μετά από την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη από το Λονδίνο, δίνει η οικογένεια της 26χρονης κοπέλας.

    Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης, συγγενικό πρόσωπο της 26χρονης φοιτήτριας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα, επιβεβαιώνει ότι η νεαρή νόσησε από κορονοϊό, αλλά στις αρχές του Μαΐου και όσο ακόμα βρισκόταν στην Αγγλία.

    Μάλιστα, αντιμετώπισε ήπια συμπτώματα και τέθηκε αμέσως σε καραντίνα. Στη συνέχεια, όταν πλέον έληξε η καραντίνα και με την άδεια των Αρχών επέστρεψε μέσω Σόφιας στην Ελλάδα την Δευτέρα 1η Ιουνίου.

    Υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο βγήκε αρνητικό, ενώ ο μοριακός έλεγχος στον οποίο υπεβλήθη η 26χρονη, τρεις ημέρες αργότερα, με παρότρυνση του πατέρα της, το αποτέλεσμα έδειξε ελάχιστο ιικό φορτίο κορονοϊού στην 26χρονη.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αμέσως ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

    Η οικογένεια της 26χρονης διέψευσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι της υπεβλήθη πρόστιμο από τον ΕΟΔΥ επειδή «έσπασε» την καραντίνα καθώς και ότι έγινε οποιοδήποτε πάρτι στο σπίτι με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, όπως και διακοπές το τριήμερο στη Χαλκιδική.

    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο σπίτι φιλοξενήθηκαν, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της 26χρονης για να γευματίσουν.

    Επίσης, η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο τεστ (του αρνητικού και του θετικού) η 26χρονη επισκέφθηκε δύο καταστήματα στην περιοχή του Πανοράματος, ενός εξ αυτών το κομμωτήριο, που ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση των επαφών της.

    Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν μέχρι τώρα όλα τα τεστ που έχουν κάνει οι φίλοι της 26χρονης έχουν βγει αρνητικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, το θέμα συζητήθηκε χθες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Χαρδαλιά με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενώ μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε και σημερινή επικοινωνία.

    Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την επαφή των δύο ανδρών το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου στον μοριακό έλεγχο, αλλά και στην ακριβή ιχνηλάτιση των επαφών της 26χρονης καθώς και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

    Τι αναφέρει ο πατέρας της 26χρονης

    Διευκρινίσεις σε όσα ακούγονται θέλησε να δώσει και ο πατέρας της φοιτήτριας. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας πατέρας της 26χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 και διέψευσε όσα έχουν ακουστεί για «πάρτι» που έκανε η κοπέλα για να γιορτάσει την επιστροφή της από το Λονδίνο.

    Όπως ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας, η κόρη του νόσησε στη βρετανική πρωτεύουσα στο διάστημα από τις 5 έως τις 20 Μαΐου, παρουσιάζοντας ελαφριά συμπτώματα της Covid-19.

    Την 1η Ιουνίου η 26χρονη, όπως λέει ο πατέρας της, επέστρεψε στη χώρα μας και υπεβλήθη άμεσα σε τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, η νεαρή, έπειτα από την επιμονή του πατέρα της, υπεβλήθη εκ νέου σε τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό. Πλέον, η νεαρή βρίσκεται σε καραντίνα, την οποία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, ουδέποτε «έσπασε».

    Όσο για αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή η 26χρονη έκανε πάρτι για την επιστροφή της στην Ελλάδα, ο πατέρας της ήταν κατηγορηματικός, διαψεύδοντας ότι έγινε οποιουδήποτε είδους πάρτι στο σπίτι του.

    Αντιθέτως, ανέφερε ότι η κόρη του το μόνο που έκανε ήταν να πάει σε ένα φιλικό σπίτι, όπου βρίσκονταν συνολικά 12 άτομα. Μάλιστα, έγιναν τεστ σε όλα τα άτομα που ήταν εκεί, με τα δείγματα επτά εξ αυτών να είναι αρνητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα αποτελέσματα για τους άλλους τέσσερις αναμένονται σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ