ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολονύκτια μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο εντός του στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, έδωσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσαν επτά υδροφόρα οχήματα με 16 πυροσβέστες.
Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
«Επί τέσσερις ώρες, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ εξακολουθούν μέχρι και αυτή την ώρα να παραμένουν στο σημείο μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», ανέφερε ο αντιπύραρχος Παναγιώτης Μπαθρέλλος.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς Στέλιος Ματσαρίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «πρόκειται για χώρο εγκαταλελειμμένο, για τον οποίο ήδη η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες καθαρισμού».
Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Ματσαρίδης, συστήθηκε επιτροπή διαδημοτική και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Στο συγκεκριμένο κτίριο φαίνεται πως είχαν εγκατασταθεί τον τελευταίο καιρό ρακοσυλλέκτες, τους οποίους ο δήμος προσπαθούσε να απομακρύνει, σύμφωνα με τον κ. Ματσαρίδη.
Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Δείτε βίντεο:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απάντηση-μήνυμα των 8 ευρωπαϊκών χωρών στον Τραμπ: Η ασφάλεια στην Αρκτική δεν υπονομεύει τις ευρωατλαντικές σχέσεις
- Γεραπετρίτης: Πράγματι η Ελλάδα έλαβε πρόσκληση από τον Τραμπ για να καταστεί ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ειρήνης
- Αιγάλεω: Άγνωστοι μαχαίρωσαν ταξιτζή και του πήραν το όχημα
- Μελόνι: «Λανθασμένη η απειλή αμερικανικών δασμών για τη Γροιλανδία»