Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Έσβησε» η ορατότητα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»- Προβλήματα στα δρομολόγια

  • NewsRoom

Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης


Δεν αναχώρησε το αεροπλάνο από Αθήνα

Μία σειρά από προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που επικρατεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας δυσκολίες στην ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων των αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της συμπρωτεύουσας.

Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στην περιορισμένη ορατότητα που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο που περιβάλλει το αεροδρόμιο. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, το εύρος της ορατότητας δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η μετακίνηση των αεροσκαφών, κυρίως σε ό,τι αφορά στις προσγειώσεις.

Για τον λόγο αυτό, προγραμματισμένο δρομολόγιο που επρόκειτο να αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί δεν απογειώθηκε, καθώς υπήρχε φόβος ότι δεν θα μπορεί να προσγειωθεί με ασφάλεια φτάνοντας στην Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Μακεδονία, Γιάννης Παπάζογλου, μιλώντας ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «η πτήση την Ολυμπιακής από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ήταν να αφιχθεί στις 8:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία, δεν έχει ακόμα αναχωρήσει από την Αθήνα, ενώ αναμένεται, όπως μας ενημέρωσε η αεροπορική εταιρεία, με καθυστέρηση δυο ωρών να αναχωρήσει, εάν βέβαια το επιτρέψει ο καιρός».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του αεροδρομίου της ΕΜΥ, η ορατότητα δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα στο αεροδρόμιο αυτή την ώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να εκτονωθεί σταδιακά μετά τις 10:00 το πρωί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.


ΣΧΟΛΙΑ