Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ

  • NewsRoom

Επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών για την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου, Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ


Νέος κύκλος επεισοδίων εκτυλίχθηκε στο ΑΠΘ.

Στην Πλατεία Χημείου, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αντιεξουσιαστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν μάρμαρα από τα σκαλιά σχολών εκτοξεύοντας τα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Tρία άτομα φορώντας κράνη και έχοντας καλυμένα τα πρόσωπά βγήκαν από το campus του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και ξύλα κατά της αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν μπροστά στην βόρεια είσοδο της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας.

Η αστυνομία για την απώθηση τους έκανε χρήση χημικών και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία του campus και αποκλιμακώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή, γύρω από την οποία η ομάδα των κουκουλοφόρων διαλύθηκε.

Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια οι φοιτητές που εκπροσωπούνται στους συλλόγους τους από το σχήμα των ΕΑΑΚ ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους μπροστά από το κτήριο του Τμήματος Βιολογίας και αποχώρησαν οργάνωμενα με πορεία στο campus.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε το GR Times:

Διαβάστε επίσης:

Λιμάνι Πειραιά: Στην εντατική 5χρονη που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στη θάλασσα

Κορυδαλλός: Είχε εκδοθεί Missing Alert για τον άνδρα που έπεσε στο Μετρό – Η τραγική του ιστορίαΣΧΟΛΙΑ