ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κλείνουν τα σφαγεία της Θεσσαλίας μέχρι την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουλίου με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η μετακίνηση ζώντων ζώων για την πρόληψη μετάδοσης της πανώλης των μηρυκαστικών.
Με δεδομένο την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κrουσμάτων πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε εκτροφές των νομών Τρικάλων και Λάρισας και για την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου και για την προσπάθεια προστασίας του ζωικού κεφαλαίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας υπέγραψε απόφαση, η οποία προβλέπει την απαγόρευση για οποιοδήποτε λόγο μετακίνηση αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής διερεύνησης της νόσου και έκδοση νέας απόφασης.
Απαγορεύεται επίσης η σφαγή αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων στα σφαγεία της περιφέρειας ως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου.
Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα μέτρα της Περιφέρειας για την πρόληψη μετάδοσης της πανώλης
Διαβάστε επίσης:
Πανώλη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Χρήσιμες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους
Λάρισα: Eστίες πανώλης των αιγοπροβάτων – Έκτακτα μέτρα
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση κρούσματος πανώλης στη Λάρισα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές μετά τη νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ, στα 101 δολάρια το βαρέλι το Brent
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Επιβεβαίωσε την τριήμερη εκεχειρία με τη Ρωσία και την 2.000 ανταλλαγή αιχμαλώτων
- FT: Το NBA έτοιμο να διαθέσει πάνω από 3 δισ. δολάρια για τη νέα λίγκα στην Ευρώπη
- ΗΠΑ: Δύο κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με άτομο που είχε προσβληθεί από χανταϊό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.