ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Meta: Το deal-μαμούθ των 18 δισ. που αλλάζει Instagram και Facebook – Τι προβλέπει για likes, αλγορίθμους, φίλτρα ομορφιάς και χρόνο χρήσης
Στη σοκαριστική είδηση του βιασμού ανηλίκου από τους συμμαθητές του επί έναν ολόκληρο μήνα αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω ανάρτησής του στα social media.
Ο Υπουργός έκανε έκκληση «στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει στη δήλωσή του:
«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.
Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις.
Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.
Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα»
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι τις πράξεις αυτές τις έκαναν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.
Διαβάστε επίσης:
Σοκ στο Ίλιον: Συνελήφθησαν ανήλικοι που βίαζαν τον συμμαθητή τους επί έναν ολόκληρο μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 47.000 ευρώ σε Πειραιώς Asset Management, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και ΕΚΤΕΡ
- Αναταραχή στο Πεντάγωνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του αμερικανικού Στρατού μετά τη σύγκρουση με Χέγκσεθ
- Το σχέδιο της Dimand για το Κτήμα Καμπά
- ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις – Νέο άλμα στις τιμές της ενέργειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.