• Κοινωνία

    Θεοδωρικάκος: Σημαντική κάμψη της «χαμηλής εγκληματικότητας» στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Σημαντική κάμψη της «χαμηλής εγκληματικότητας» καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή με θέμα «Ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης».

    Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 27% και οι ληστείες κατά 30% στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δηλαδή στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα των δύο τελευταίων ετών προ κορονοϊού (2018-19 και 2019-20). «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική κάμψη της χαμηλής εγκληματικότητας, δηλαδή αυτής που απασχολεί τα νοικοκυριά, όπως είναι οι διαρρήξεις, ληστείες, εισβολές σε σπίτια κ.λπ.», σημείωσε.

    Αναφερόμενος στην υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων της ΕΛΑΣ, πέραν της ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ξεκίνησε μία επιχείρηση, «που δεν είναι μίας ημέρας ή εντυπώσεων». Χθες, στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν 125 παράνομοι μετανάστες, που οδηγήθηκαν στης κέντρο της Αμυγδαλέζας όπου και θα παραμείνουν μέχρι να επιστραφούν στις χώρες τους. «Ήταν μία συνδυαστική επιχείρηση αντιμετώπισης πολλών μορφών εγκλήματος: Ναρκωτικά, παραεμπόριο, παράνομες μεταφορές, τροχαίες παραβάσεις, κ.λπ.», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η Κυψέλη εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα και πολύ σύντομα αυτό το σχέδιο θα εξελιχθεί και σε αυτήν την περιοχή. Ειδικότερα είπε ότι τον Οκτώβριο, από τους 1.000 αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και τους δόκιμους που έκαναν πρακτική άσκηση και κατευθύνθηκαν όλοι στην Αττική, στο ΑΤ Κυψέλης τοποθετήθηκαν 30 αστυνομικοί (6 καινούργιοι και 24 δόκιμοι). «Προσφάτως, το ενισχύσαμε με άλλους 4», συμπλήρωσε. Σχολιάζοντας, δε, παρέμβαση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη για μετακινήσεις αστυνομικών από το ΑΤ Κυψέλης σε τουριστικές περιοχές (Μύκονος), είπε ότι θα ελέγξει τι συμβαίνει ώστε το αριθμητικό ισοζύγιο να είναι θετικό και να ενισχυθεί περαιτέρω.

    Από την πλευρά της, η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης όσο και στην ενίσχυση της ασφάλειας στην παλιά αστική περιοχή των Αθηνών, ενώ παρατήρησε ότι δεν πρέπει να αφεθεί να μετατραπεί σε καθαρά τουριστικό κέντρο. «Θέλουμε μία βιώσιμη πόλη, αλλά τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στο αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους, όπως αυτούς που επιστρέφουν στην Κυψέλη και εγκαθίστανται στα πατρογονικά τους διαμερίσματα», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ και κατέληξε: «Περιμένω ανάλογες κινήσεις και για τα δυτικά προάστια της Αθήνας».

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνω από 10.100 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα

    Οικονόμου: Εβδομήντα νέα έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ