Κοινωνία

Θεοδωρικάκος: Περιοδεία στην περιοχή επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

  • NewsRoom
Θεοδωρικάκος


Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, όπου θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων και το σχέδιο «Ακρίτας», με το οποίο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο η χώρα και περιλαμβάνει επίσης την επέκταση του φράχτη.

Ο υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το περιφερειακό κέντρο του Αεροδρομίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στις Φέρες, για την παραλαβή 5 οχημάτων για τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων, ενώ θα έχει συναντήσεις με τις ειδικές ομάδες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους παράγοντες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Φυλάκιο 126, τόπο από τον οποίο θα αρχίσει η νέα επέκταση του φράχτη, ενώ θα επισκεφθεί και την νησίδα του Έβρου, στην οποία βρέθηκαν τελικά οι 38 μετανάστες τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρικάκος, ο σκοπός της σημερινής επίσκεψής του στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου είναι διπλός: Αφενός έχει πολιτική σκοπιμότητα, με την έννοια ότι η χώρα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην φύλαξη των συνόρων και αφετέρου για να ενημερωθεί σχετικά με κάθε ενέργεια των αρχών για την πορεία του προγράμματος «Ακρίτας».

«Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους εταίρους μας να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η θωράκισή τους έχει κορυφαία στρατηγική σημασία».

Επανέλαβε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από την Τουρκία είναι πολύ έντονο και η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2020, καθώς τώρα έχουμε διαδοχικά κύματα σε μεγάλη γραμμή του Έβρου.

«Αν η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, μόνο τον Αύγουστο θα είχαν εισέλθει στη χώρα πάνω από 35.000 παράτυποι μετανάστες» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι η κατασκευή άλλων περίπου 140 χιλιομέτρων φράχτη, που θα προστεθούν στα υπάρχοντα 37,5 χιλιόμετρα, θεωρείται ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Θήβα -Aισθητός και στην Αττική

Βελτιώνεται ο καιρός – Παραμένουν οι βοριάδες

 ΣΧΟΛΙΑ