• Κοινωνία

    Τέξας: Πυροβολισμοί σε σχολείο – 4 τραυματίες, διέφυγε ο δράστης

    • NewsRoom
    Τέξας: Πυροβολισμοί σε σχολείο - Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες


    Περιστατικό με πυροβολισμούς καταγράφηκε σε Λύκειο στην περιοχή του Ντάλας στο Τέξας. Οι πρώτες αναφορές των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας οι μαθητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες. Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

    Όπως αναφέρουν οι πρώτες αναφορές των τοπικών ΜΜΕ, ζητήθηκε από τους γονείς να πάνε σε συγκεκριμένη τοποθεσία όπου θα μεταφερθούν οι μαθητές του Λυκείου Timberview με λεωφορεία.

    Η αστυνομία του Άρλινγκτον στο Twitter: «Βρισκόμαστε στην περιοχή όπου έλαβε χώρα ένα περιστατικό με πυροβολισμούς, στο λύκειο του Τίμπερβιου».

    Το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC επιβεβαίωσε πως από τους πυροβολισμούς υπάρχουν θύματα.

    «Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» και η αστυνομία «αναζητά τον ύποπτο», δήλωσε από την πλευρά του στο NBC ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Ρος, λίγο μετά το συμβάν.

    Λίγο αργότερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Κέβιν Κολμπάι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενημέρωσε οι τραυματίες είναι τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

    Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων. Ο τέταρτος τραυματίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, έχοντας τραυματιστεί ελαφρά.

    Τρία θύματα είναι μαθητές και το τέταρτο άτομο είναι μεγαλύτερης ηλικίας, συμπλήρωσε ο αξιωματικός, χωρίς να αποσαφηνίσει εάν πρόκειται για κάποιον εκπαιδευτικό ή εργαζόμενο στο λύκειο.

    Παράλληλα, πληροφορίες από το δίκτυο CBCN κάνουν λόγο για έναν νεκρό τουλάχιστον (Δάσκαλο).

    Ο δράστης είναι ένας μαθητής ηλικίας 18 ετών. Ονομάζεται Τίμοθι Τζορτζ Σίμπκινς. Η αστυνομία αναφέρει ότι πιθανότητε διέφυγε από το σημείο με ένα ασημένιο Dodge Charger με πινακίδες κυκλοφορίας PFY-6260, αφότου άνοιξε πυρ και οι αρχές τον αναζητούν, σύμφωνα την αστυνομία που τον θεωρεί «ένοπλο και επικίνδυνο».

    Σύμφωνα με τον Κολμπάι, οι πυροβολισμοί είναι αποτέλεσμα ενός διαπληκτισμού μεταξύ μαθητών μέσα σε μια αίθουσα.

    «Πιστεύουμε ότι υπήρξε ένας καβγάς μεταξύ του μαθητή και ενός άλλου προσώπου, έγινε χρήση ενός όπλου», σημείωσε.

    «Δεν πρόκειται για μια τυχαία πράξη βίας», συμπλήρωσε.

    Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο που φέρεται να τράβηξε μία μαθήτρια του σχολείου από τη στιγμή της επίθεσης. Το στιγμιότυπο ανέβασε η μητέρα της μαθήτριας στο Twitter.



    ΣΧΟΛΙΑ