• Κοινωνία

    Τέξας: Η στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης εισβάλλει στο σχολείο (video)

    • NewsRoom
    Η στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας εισβάλλει στο σχολείο (video)


    Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονική επίθεση σε σχολείο του Τέξας στις ΗΠΑ από 18χρονο ένοπλο, ο οποίος έσπειρε τον θάνατο σκοτώνοντας 21 άτομα.

    Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητής λυκείου στην Ουβάλντε του Τέξας, ο οποίος εισέβαλε σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής του και σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικους, εκ των οποίων η μία ήταν εκπαιδευτικός.

    Για τους μαθητές -ηλικίας το πολύ δέκα ετών- και τους εκπαιδευτικούς σε αυτό το σχολείο με περίπου 500 παιδιά, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, τα μαθήματα θα ολοκληρώνονταν αύριο Πέμπτη.

    Κάτοικος της περιοχής φέρεται να κατέγραψε με το κινητό του σε βίντεο τη στιγμή που ο Ράμος εισβάλλει στο σχολείο. Το βίντεο είναι μόλις 5 δευτερολέπτων και δημοσιεύτηκε στο Facebook.

    Δείτε το βίντεο:

    Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο 18χρονος νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε τροχαίο, προτού το εγκαταλείψει και κατευθυνθεί προς το πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

    Ο νεαρός δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας
    Ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας

    Σύμφωνα με τον Πιτ Αρεντόντο, αξιωματικό της αστυνομίας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο έφηβος έδρασε μόνος. Ο υπαξιωματικός Εστράντα είπε πως δεν ξέρει αν ήταν γνωστός στις αρχές.

    Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να συλλέξουν στοιχεία «για το προφίλ του», «τα κίνητρά του», «τους τύπους των όπλων που χρησιμοποίησε και αν τα κατείχε νόμιμα», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε νωρίτερα οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες έως το Σάββατο.

    Διαβάστε επίσης:

    Mακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικους – Νεκρός ο 18χρονος δράστης



    ΣΧΟΛΙΑ