ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου για την αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας στα πέντε παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τα πέντε παιδιά του πρωτότοκου γιου του Παύλου.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε μία ημέρα μετά την υποβολή αιτήματος από την πλευρά των 10 μελών της τέως βασιλικής οικογένειας, όπου δηλώνουν ως επίθετο το «Ντε Γκρες».
Πλέον, και με την έκδοση του ΦΕΚ, ανοίγει ο δρόμος για την εγγραφή των 10 μελών της τέως βασιλικής οικογένειας στα Μητρώα Πολιτών, προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν ταυτότητα και διαβατήριο.
Ειδικότερα, η αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας αφορά τους εξής:
1. Αλεξία Ντε Γκρες
2. Παύλος Ντε Γκρες
3. Νικόλαος Ντε Γκρες
4. Θεοδώρα Ντε Γκρες
5. Φίλιππος Ντε Γκρες
6. Αχιλλέας Ανδρέας Ντε Γκρες
7. Οδυσσέας Κίμων Ντε Γκρες
8. Κωνσταντίνος Αλέξιος Ντε Γκρες
9. Αριστείδης Σταύρος Ντε Γκρες
10. Μαρία Ολυμπία Ντε Γκρες
Διαβάστε επίσης
Βόρεια Μακεδονία: Η χώρα δανείστηκε ακόμη 500 εκατ. ευρώ από την Ουγγαρία
Γαλλία: Στο στόχαστρο ο Μακρόν για φερόμενες “ρατσιστικές” δηλώσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.