Σε τροχιά παρατεταμένων κινητοποιήσεων μπαίνει ο κλάδος των ταξί, με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, να ανακοινώνει την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών από την Τρίτη, χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα λήξης. Κεντρικό αίτημα των κινητοποιήσεων αποτελεί η υποχρεωτική μετάβαση των ταξί σε ηλεκτρικά οχήματα, την οποία οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν οικονομικά ασφυκτική.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυμπερόπουλος υποστήριξε ότι ο κλάδος βιώνει τη δυσκολότερη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας του, καταγγέλλοντας πως το μεταφορικό έργο των ταξί διοχετεύεται σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Όπως είπε, η επιβολή της ηλεκτροκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας για χιλιάδες οδηγούς.

1

Όπως είπε στα Παραπολιτικά, το κόστος χρήσης ηλεκτρικού οχήματος είναι δυσανάλογο σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ οι υποδομές φόρτισης παραμένουν ανεπαρκείς. «Υπάρχουν μόλις 31 φορτιστές, με την τιμή της κιλοβατώρας να φτάνει τα 0,65 ευρώ», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το κόστος αγοράς ηλεκτρικού ταξί είναι κατά 15.000 έως 20.000 ευρώ υψηλότερο από ένα αντίστοιχο όχημα εσωτερικής καύσης.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, ξεκαθάρισε ότι από την Τρίτη ξεκινούν 48ωρες απεργίες που θα επαναλαμβάνονται, ενώ προγραμματίζονται καθημερινές διαδηλώσεις στη λεωφόρο Καβάλας έως ότου υπάρξει συνάντηση και ουσιαστική λύση από το αρμόδιο υπουργείο. «Κάνουμε έκκληση στην κοινωνία. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε φθηνή και έντιμη μετακίνηση», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης 

Έκοψαν την χώρα στα δύο οι αγρότες: Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας, κλείνουν Τέμπη, Ιόνια Οδό και τελωνεία (βίντεο)

Μαρινάκης σε αγρότες: Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε

Επίδομα μητρότητας: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Πώς διαμορφώνονται τα ποσά