• Κοινωνία

    Style Critic με Τζίνα Αλιμόνου και Σία Κοσιώνη

    • The Bystander
    Fashion Police με Τζίνα Αλιμόνου και Σία Κοσιώνη

    Τζίνα Αλιμόνου, Σία Κοσιώνη


    Τζίνα Αλιμόνου και Σία Κοσιώνη. Ετούτη την εβδομάδα, η/ο ειδικός/ή επί του στάιλινγκ στο mononews εστιάζει σε δύο αρκετά διαφορετικές γυναίκες που προσφέρουν άπλετο περιθώριο για αναλυτική στιλιστική αποδόμηση. Εδώ μην αναζητήσει κανείς φεμινιστικές θέσεις ή το πολιτικώς ορθό, αλλά αμείλικτη κριτική!

    Τζίνα Αλιμόνου: Μισό μισό

    Η Τζίνα Αλιμόνου. Η πρώην σύζυγος του Παύλου Βαρδινογιάννη με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά. Εμφανίζεται τώρα ανέμελη και ωραία στους δρόμους των βορείων προαστίων.

    Όμορφος ο κότσος, θυμίζει τη φινέτσα που καλύτερα από όλες ενσωμάτωσε η Όντρεϊ Χεπμπορν.

    Κατάλληλος ο συνδυασμός με το γκρίζο, μίνιμαλ παλτό. Και οι γάμπες, ομολογουμένως καλές. Δεν υπάρχει ένσταση για το γυμνό δέρμα, έτσι το μοστράρουν και οι πάντα πρωτοπόρες στιλιστικά Αγγλίδες.

    Ωστόσο, δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνουν οι αναφορές στην κομψότητα.

    Όσο κατεβαίνει το βλέμμα πιο χαμηλά, προδίδεται η λαϊκή καταγωγή.

    Καταρχήν, σε αυτή την ηλικία (συγνώμη) προτιμότερο τα φλατ παπούτσια για μία απλή βόλτα στο δρόμο. Με το τακούνι εντείνεται ο κόπος στο βάδισμα. Δεν μοιάζει πια τόσο αέρινο…

    Δεύτερον, οι γόβες στιλιστικά δεν ταιριάζουν με τον απλό περίπατο, παραπέμπουν σε υπερπαραγωγή και υπερπροσπάθεια. Δεν ταιριάζουν με την αγόγγυστη, γνήσια, αυθόρμητη φινέτσα. Παρά το ότι βασίζονται στο χοντρό, άνετο τακούνι. Εκτός και αν η Τζίνα Αλιμόνου είχε επαγγελματικό ραντεβού…

    Ωστόσο, έχει εξασφαλιστεί από τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Δεν έχει αντιληφθεί μερικά από τα τόσο σικ φλατ που κυκλοφορούν στην αγορά; Τα αριστοκρατικά ιταλικά Vibi Venezia αποτελούν άριστη επιλογή. Και κοστίζουν περίπου 90 ευρώ.

    Τζίνα Αλιμόνου, τα ωραία πόδια θέλουν και ανάλογα παπούτσια

    Σύμφωνοι. Η Τζίνα Αλιμόνου ανήκει στην κατηγορία της ντάμας, της ντίβας. Όχι στο ντελικάτο προφίλ μιας Χέπμπορν. Ίσως έτσι εξηγείται πρωινιάτικα η γόβα.

    Τι και αν προσπεραστεί αυτό; Υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξεπερνιέται.

    Οι γόβες της μοιάζουν πολυκαιρισμένες. Να φταίει το κουρασμένο βήμα; Το φωτογραφικό στιγμιότυπο μιας γυναίκας εν κινήσει, που δεν την κολακεύει; Ίσως. Πάντα υπάρχουν ελαφρυντικά.

    Το χειρότερο; Οι γόβες αυτές προδίδουν ένα κου ντε πιέ, όχι τόσο λεπτεπίλεπτο όσο απαιτούν οι αρχοντικές της αξιώσεις.

    Φευ, δεν ταιριάζει και το έντονο καφέ με τη μαύρη επώνυμη τσάντα…

    Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στην Τζίνα Αλιμόνου ότι η πολυτέλεια ξεκινάει και καθορίζεται από τα παπούτσια και δευτερευόντως από τις τσάντες.

    Από πάνω μέχρι τη μέση πολύ καλά και από τη μέση προς τα κάτω μέτρια.

    Βαθμός 7/10, πολύ επιεικώς.

    Vibi Venezia

    Η Σία Κοσιώνη έτοιμη για όλα

    Αχ αυτή η Σία Κοσιώνη.

    Η Σία με τα ωραία μάτια.

    Η Σία που ενισχύει το προοδευτικό προφίλ του συζύγου της, δημάρχου Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη προσπαθώντας να εμφανιστεί ως σύγχρονη και ευρωπαία σε τρόπους. Να σεργιανίζει τους δρόμους της Αθήνας με το ηλεκτρικό πατίνι και τον γιο της καβάλα πάνω σε αυτό.

    Μα Σία, δεν βρίσκεστε στην πέμπτη λεωφόρο ή στο Κένσινγκτον.

    Στην πολύβουη Αθήνα με τα στενά σοκάκια και τους απείθαρχους οδηγούς δεν αισθάνεται κανείς ασφάλεια να βλέπει ένα παιδάκι καθιστό πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι.

    Το ότι μάλλον δεν το καλοσκέφτηκε η Σία Κοσιώνη και ίσως να το μετάνιωσε, προδίδεται από το βλέμμα της -πρόδηλα ζορισμένο. Σε αντίθεση με τις εμφανίσεις της στο δελτίο ειδήσεων όπου το μάτι λάμπει αστραποβόλα.

    ‘Ανεση πρώτα

    Το όλο εγχείρημα μοιάζει ακόμη πιο off ειδικά λόγω της αμφίεσής της. Η Σία Κοσιώνη βρίσκεται σε καλό δρόμο ως Αθηναία με περιβαλλοντική συνείδηση αλλά στιλιστικά χρειάζεται περισσότερη εξάσκηση.

    Το στιλπνό δερμάτινο παντελόνι (φαίνεται ότι πρόκειται για αληθινό δέρμα) θυμίζει Harley εμφάνιση. Όχι χαλαρή βόλτα με τον γιο στο κέντρο της Αθήνας με ρούχα που προσφέρουν ευκαμψία και ετοιμότητα. Ένα σνίκερ, ένα κολάν, δεν ευκαιρούν;

    Το παντελόνι τόσο στενό, που πλέον βρίσκεται εκτός μόδας. Το skinny πέθανε (σίγουρα το τζιν αν μη τι άλλο…). Κάποιοι οίκοι μόδας το διατηρούν (Saint Laurent) αλλά το συνδυάζουν με πιο λεπτό υπόδημα.

    Αλλά εδώ δεν ενδιαφέρουν οι τάσεις της μόδας, αλλά το στίλ του καθενός.

    Το στενό τζιν με την αρβύλα μπότα, θα έλεγε κανείς ότι αυξάνουν την επικινδυνότητα του εγχειρήματος ηλεκτρικό πατίνι – παιδί – Αθήνα.

    Για να αναδεικνύεται ένα σύνολο, πρέπει καταρχήν να προσφέρει άνεση. Θα σκιστεί δεν θα σκιστεί; Επιπλέον, αυτές οι ζάρες στο παντελόνι μάλλον δεν καλύπτουν όσα πάει να καλύψει το σκούρο χρώμα…

    Και η πλαστική σακουλίτσα του Βενέτη δίπλα στην Bottega Veneta, ένα άστοχο ποτ πουρί…

    Προσέξτε μην πέσετε

    Αχ αυτό το χρώμα…

    Το μαύρο δερμάτινο παντελόνι με το μαύρο πανωφόρι δεν ταιριάζουν ωραία.

    Το μαύρο (συγνώμη) αλλά δεν ταιριάζει στις γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας. Άνω των τριάντα πέντε. Πρόκειται για κοινό μυστικό των πιο κομψών ευρωπαίων και αμερικανίδων γυναικών.

    Αυτό που προσθέτει τόνο (μέσω της αντίθεσης) σε μια ξανθιά εικοσιπέντε ετών, καθιστά πιο μουντή μία γυναίκα πέρα από την πρώτη νιότη.

    Ναι στο μαύρο για τα μπουμπούκια, ναι στο χρώμα για τις πιο ώριμες γυναίκες.

    Βαθμός: 8/10 επειδή συγκινεί ως μανούλα και ως σύζυγος…



    ΣΧΟΛΙΑ