• Κοινωνία

    Στους τέσσερις ο αριθμός των νεκρών στην Βενεζουέλα – Πάνω από 130 τραυματίες

    • NewsRoom


    Δύο νεαροί Βενεζουελάνοι που είχαν τραυματιστεί στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, υπέκυψαν σήμερα στα τραύματά τους, ανεβάζοντας στους τέσσερις τους νεκρούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αντιπολίτευσης και τις οικογένειες των δύο ανήλικων.

    Ο Γιόσνερ Γκρατερόλ, 16 ετών, τραυματίστηκε την Τρίτη σε διαδήλωση στην πόλη Λα Βικτόρια, στη βόρεια Βενεζουέλα. Ο 14χρονος Γιοΐφρε Ερνάντες χτυπήθηκε από σφαίρα στο περιθώριο της ογκώδους διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας στο Καράκας, την Τετάρτη, σύμφωνα με δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

    Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων (OVCS).

    Την Τετάρτη σκοτώθηκε στο Καράκας μια 27χρονη γυναίκα ενώ την Τρίτη είχε χάσει τη ζωή του και ένας άνδρας στην πόλη Αράγκουα.

    Σύμφωνα με το OVCS, 130 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αληθινές ή πλαστικές σφαίρες αλλά και από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. Η οργάνωση έκανε επίσης λόγο για καταστολή των διαδηλώσεων σε 14 από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων και «επιθέσεων εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», καθώς δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες.

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, μετά το αποτυχημένο κάλεσμά του στον στρατό να τον στηρίξει, ζήτησε σήμερα από τους υποστηρικτές του να ξεκινήσουν στάσεις εργασίας που θα μπορούσαν να μετατραπούν σταδιακά σε γενική απεργία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεργάτης του Γκουαϊδό: Να τον αναγνωρίσει η Ελλάδα ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μπαρούτι» η Βενεζουέλα: Νεκρή από σφαίρα στο κεφάλι 27χρονη που συμμετείχε σε διαδήλωση



    ΣΧΟΛΙΑ