• Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα ξανά η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το Μάτι

    Κωνσταντοπούλου

    Ζωή Κωνσταντοπούλου


    Μετρώντας αντίστροφα για την απόδοση ποινικών ευθυνών για την ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι, το κίνημα «Πλεύση Ελευθερίας» παρέδωσε σήμερα συμπληρωματικά έγγραφα στον εισαγγελέα, ζητώντας να συσχετιστούν με τη μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχει καταθέσει.

    Λίγο πριν αποσταλούν οι κλήσεις σε μεγάλο αριθμό υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η πρόεδρος του κινήματος Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του Διαμάντης Καραναστάσης, κατέθεσαν στον εισαγγελέα υλικό, που μεταξύ άλλων είναι:

      • Νέες μαγνητοσκόπησεις αυτόπτη μάρτυρα, τη νύχτα της τραγωδίας, από το λιμάνι της Ραφήνας , από τις οποιες προκύπτει, οπως σημειωνεται στην αναφορά, ότι ήδη λίγο μετά τις 11 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δύο σοροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.
      • Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.
      • Συλλεγέντα δημοσιεύματα της περιόδου.
      • Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή.
      • Δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.
    • «Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης», δήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου, καταλήγοντας ότι, «Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψή τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή των κατοίκων κατά Ψινάκη – «Κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο Μάτι»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πυρά από Καμίνη και Βερβεσό κατά κυβέρνησης και Θάνου για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ