• Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα ο 27χρονος βιαστής και δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη (pics)

    • NewsRoom


    Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης ο 27χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 60χρονης Σούζαν Ίτον, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του νεαρού, πατέρα δύο παιδιών.

    Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον με δράστη τον 27χρονο αγρότη, Γ.Π. σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής της αστυνομίας στην Κρήτη.

    Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, ο 27χρονος, αφού χτύπησε και άφησε αναίσθητη την 60χρονη, στη συνέχεια την μετέφερε στο Μάλεμε, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και, προτού την πετάξει στη σπηλιά, την βίασε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του  flashnews.gr, ο 27χρονος μέσω του δικηγόρου του θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

    Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

    Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον με δράστη τον 27χρονο αγρότη, Γ.Π. σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής της αστυνομίας στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις έγιναν πιο σαφείς καθώς, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου, ανέφερε ότι η Σούζαν Ίτον βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

    «Στη συνέχεια σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη έχοντας χάσει τις αισθήσεις της (σ.σ. την είχε χτυπήσει αρχικά με το αυτοκίνητό του), την τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο όπου την απέρριψε αφού προηγούμενως τη βίασε» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Μετά το έγκλημά του, δε, ο 27χρονος πήγε σε κοντινό νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, για να εξαφανίσει τυχόν πειστήρια που θα τον ενοχοποιούσαν.
    Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του δολοφόνου 

    Ο 27χρονος είχε μπει από νωρίς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, καθώς από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούσαν το πλήθος των ανθρώπων που γνώριζε την περιοχή και την ύπαρξη της άγνωστης για τους πολλούς σπηλιάς του Ξαμουδοχωρίου.

    Ο νεαρός προσήχθη νωρίς χθες το απόγευμα, όπως και αρκετοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν καθώς μια σειρά στοιχείων που είχαν συλλεχθεί από την ενδελεχή έρευνα και αυτοψία «έδειχναν» προς το μέρος του. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι από τις πρώτες πιεστικές ερωτήσεις άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και η ομολογία του ήταν ζήτημα χρόνου.

    Η ανακριτική διαδικασία διήρκεσε πολλές ώρες σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι αστυνομικοί ξετυλίγουν τώρα το μπερδεμένο κουβάρι των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η διακεκριμένη επιστήμονας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα αποσαφηνιστούν πλήρως, σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων που αναμένονται από την τοπική ΕΛΑΣ.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά ο 27χρονος, που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Κισάμου, εντόπισε την 60χρονη Αμερικανίδα να περιηγείται την ευρύτερη περιοχή. Το κίνητρό του δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως, ωστόσο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ήταν σεξουαλικό, μολονότι ο κατ’ ομολογίαν δράστης αρνείται ότι βίασε τη Suzanne Eaton.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να την ακινητοποιήσει τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει στο πορτ παγκάζ για να την απομακρύνει από το σημείο. Η άτυχη γυναίκα ωστόσο αντιστάθηκε με σθένος με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει αρχικά με μαχαίρι και στη συνέχεια να σφίξει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της μέχρις ότου να κοπεί το νήμα της ζωής της.

    Κινούμενος με το άψυχο σώμα της στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κισάμου, έφτασε στον τόπο της περιουσίας του. Τον τόπο που ο ίδιος γνώριζε πάρα πολύ καλά, αλλά δεν γνώριζαν οι άλλοι. Πέταξε τη σορό της επιστήμονα στο γερμανικό καταφύγιο, πιστεύοντας ότι η φύση που τόσο αγαπούσε θα γινόταν «συνένοχός» του και θα εξαφάνιζε με τον δικό της καταλυτικό τρόπο τα ίχνη του στυγερού εγκλήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ