ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου όπου και θα μεταφερθούν οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε ελληνικό έδαφος.
Ο κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Open, δήλωσε σχετικά: «Εμείς, ως Ελλάδα, με απόλυτο ανθρωπισμό και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται εντός ελληνικού εδάφους, παρασχέθηκε κάθε απαραίτητη ιατρική βοήθεια και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται τώρα στο Φυλάκιο. Το αν οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται άσυλο στη χώρα μας ή πρέπει να απελαθούνε πρέπει θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες πέρασαν με βάρκα τον ποταμό Έβρο και ερευνάται από ποιο σημείο συγκεκριμένα περάσανε και ποιος τους διευκόλυνε: «Η ελληνική αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές θα συζητήσουν με τους ανθρώπους, θα γίνει ανάκριση και θα έχουμε απάντηση στα ερωτήματα για το τι πραγματικά έχει συμβεί και αν εμπλέκονται Αρχές άλλων κρατών ή άλλα τρίτα πρόσωπα».
Διαβάστε επίσης
Νότης Μηταράκης σε Αποστολόπουλο για το ναυάγιο στη Ρόδο: Ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μόντι: Προειδοποιεί το Πακιστάν με «σθεναρή απάντηση» σε περίπτωση νέας «τρομοκρατικής επίθεσης»
- Βιομηχανία υποδημάτων ΗΠΑ: Ο Τραμπ πρέπει να «τελειώσει τη δουλειά» με τη μείωση των δασμών
- Στάρμερ: Φωτιά στο σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού στο βόρειο Λονδίνο
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Frontier III
