• Κοινωνία

    Στον ανακριτή για το Μάτι ο Ηλίας Ψινάκης: «Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται»

    ψινακης

    Ηλίας Ψινάκης


    Με τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

    “Οσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά”, δήλωσε ο κ.Ψινάκης αποχωρώντας από το ανακριτικό γραφείο.

    Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν πιστεύει ότι ο ίδιος δεν έκανε κάτι που έπρεπε να κάνει.

    «Θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην δημάρχου, ο οποίος, στις εξηγήσεις που είχε δώσει στον εισαγγελέα, όπως και όλοι οι συγκατηγορούμενοι του, είχε αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για το χαμό 102 ανθρώπων, τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων και την καταστροφή περιουσιών.

    Ο Ηλίας Ψινάκης, συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, εμφανίστηκε ενώπιον του 6ου ανακριτή, στις 10.30 το πρωί.

    Όπως είχε δικαίωμα ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου για να ενημερωθεί από την ογκωδέστατη δικογραφία και τα στοιχεία που τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου.

    Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε πως : «Στην τεράστια αυτή τραγωδία που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

    Ο κ. Ψινάκης είναι ο πρώτος που κλήθηκε σε απολογία, 2 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά.

    Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ