Κοινωνία

Στη Βουλή και η κατάθεση Λοβέρδου για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Λοβέρδος

Ανδρέας Λοβέρδος


Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και με βάση τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα αναζητήσει η Βουλή.

Πριν από λίγη ώρα, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν (δια του υπουργείου Δικαιοσύνης) στη Βουλή τη χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας και το φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό «σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους» και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου «τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Η κατάθεση Λοβέρδου

«Εντολές του Ρασπούτιν εκτελούσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis», υποστηρίζει στη μήνυση που χθες ενεχείρισε στους κ. κ. Ζαχαρή-Σοφουλάκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην προφορική κατάθεση του ο πρώην υπουργός έβαλε στο «κάδρο» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο στη μήνυση του, δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως ως Ρασπούτιν.

Έκανε ωστόσο αναφορά «στον κατονομασθέντα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο» και μίλησε για «το ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» στη σε βάρος του σκευωρία.

Με τη μήνυσή του στρέφεται σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Στην 16σελιδη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει:

«Από το συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν πρόκυπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες.

Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρια Ράικου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν.»


ΣΧΟΛΙΑ