• Κοινωνία

    ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

    • NewsRoom
    Οι δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας

    Τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)


    Την ακύρωση του μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους  άνω των 60 ετών  διεκδικούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας αρνητές του κορονοϊού.

    Οι αιτήσεις τους συζητήθηκαν σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα έχει προαναγγείλει την αναστολή του  προστίμου από το καλοκαίρι.

    Από το δικαστήριο απουσίαζαν  οι δικηγόροι του Δημοσίου, οι οποίοι δεν απέστειλαν ούτε τα έγγραφα που τους είχαν  ζητήσει οι ανώτατοι δικαστές.

    Κατά τη συζήτηση, οι συνήγοροι των προσφευγόντων, μεταξύ αυτών ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες κι  ένας πρώην πρόεδρος Εφετών,  χαρακτήρισαν  προσβλητική για το ΣτΕ τη στάση του Δημοσίου και ζήτησαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την επιβολή του προστίμου, υποστηρίζοντας ότι είναι   αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ και το  Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Υποστήριξαν επίσης πως αποτελεί «ωμό και ανήθικο εκβιασμό» αφού δεν λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και οικονομικά κριτήρια όσων.δεν επιθυμούν να  εμβολιαστούν, ανάμεσα τους και συνταξιούχοι των 300 ευρώ.

    Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τους επόμενους μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    14.763 νέα κρούσματα, 51 θάνατοι και 360 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ