• Κοινωνία

    ΣτΕ: Συνταγματικό το «ψαλίδισμα» του εφάπαξ σε συνταξιούχους της ΕΤΕ

    ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Μειωμένο εφάπαξ θα συνεχίσουν να εισπράττουν οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το «ψαλίδισμά» του για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος. Το Α’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 2429/2018 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή έξι συνταξιούχων πλέον υπαλλήλων της ΕΤΕ.

    Στο σκεπτικό τους οι ανώτατοι δικαστές αναφέρουν ότι η μείωση του εφάπαξ έγινε για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην αδυναμία του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

    Οι συντσξιούχοι υπάλληλοι ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας του 2013 με την οποία τροποποιήθηκε το καταστατικό του Ταμείου Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΕΤΕ.

    Τότε καθορίστηκε νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ο οποίος εφαρμόζεται αναδρομικά για όσους είχαν αποχωρήσει από την ΕΤΕ από τις 3 Ιανουαρίου 2012 και δεν έχουν λάβει ακόμα το σύνολο του εφάπαξ βοηθήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η νέα αίτηση της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Nissan για παραβίαση του νόμου περί χρηματοοικονομικών συναλλαγών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Εισαγγελία Πειραιά το πλήρωμα του σκάφους MALPAS που βυθίστηκε νότια της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ