• Κοινωνία

    ΣτΕ: Δεκτή η αίτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ναό του Αγ. Γεωργίου

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Δεκτή κατά πλειοψηφία έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη λειτουργία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Φωτεινής στο κτήμα Προμπονά των Άνω Πατησίων.

    Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1999/2018 εκρινε ότι «η προσβαλλόμενη πράξη η οποία διατάσσει τη σφράγιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Φωτεινής Κληροδοτήματος Δημητρίου Προμπονά, με την αιτιολογία ότι η θέση σε δημόσια λατρεία του Ναού από τον Ηγούμενο της μονής Βλατάδων πραγματοποιήθηκε χωρίς κανονική άδεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεν αιτιολογείται».

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τη σφράγιση του Ναού, γιατί παραβιάζει το δικαίωμα λατρείας κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 13) και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 9), όπως επίσης παραβιάζει το καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχει πλημμελή αιτιολογία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκάρει η απολογία του πατέρα που άφησε έγκυο την 16χρονη ΑΜΕΑ κόρη του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακιστέος ο εργολάβος για τη δολοφονία του φαρμακοποιού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την οικογενειακή τραγωδία στο Άργος (video)



    ΣΧΟΛΙΑ