• Κοινωνία

    Στ. Πέτσας: Οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Είναι οριστικό, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δίνοντας απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα γονέων και εκπαιδευτικών.

    Μιλώντας στο Open ο κ. Πέτσας είπε: «Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

    » Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον» ανέφερε.

    Σε ερώτηση αν είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχει πιθανότητα αναβολής, ο κ. Πέτσας απάντησε με νόημα πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

    Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι το άνοιγμα των σχολείων θα καθυστερούσε περίπου δύο εβδομάδες.

    Εργαζόμαστε για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, ώστε να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο φθινόπωρο, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες υπάρχει η πιθανότητα αναζωπύρωσης του ιού, σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως η στρατηγική της κυβέρνησης επαναξιολογείται διαρκώς.

    Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, για να υπογραμμίσει ότι η σημασία δεν έχει η λήψη νέων (αυστηρότερων) μέτρων, αλλά η εφαρμογή των υφιστάμενων.



    ΣΧΟΛΙΑ