ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ανακοίνωσε την Τετάρτη η Σουηδία, καθώς 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, στη χώρα που έχει επιλέξει να στοιχηματίσει στην «ανοσία της αγγέλης» τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27.909 ενώ οι θάνατοι σε 3.460.
Παράλληλα, η Σουηδία ανακοίνωσε πως παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουλίου η σύστασή της προς τους πολίτες να περιορίσουν κατά το μέγιστο δυνατό τα ταξίδια στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας. Ωστόσο η κυβέρνηση κάνει κάποιους συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εντός της χώρας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν είπε ότι οι Σουηδοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό, σε απόσταση μίας ή δύο ωρών από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. «Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα», διευκρίνισε.
«Σε αυτά τα ταξίδια, θα πρέπει να εφαρμόζεται η κοινή λογική, να λαμβάνονται μεγάλες προφυλάξεις και να επιδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα», τόνισε.
Ο Γιόχαν Κάρσλον, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας, εξήγησε ότι είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια σύντομα ταξίδια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επισκεφθεί κανείς ηλικιωμένους ή άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ότι θα αποφεύγεται όσο το δυνατόν η σωματική επαφή.
Να σημειωθεί πάντως ότι σε ό,τι αφορά τα ταξίδια η κυβέρνηση κάνει απλώς μια «σύσταση» προς τους πολίτες και η ανακοίνωσή της δεν συνιστά «απαγόρευση».
Στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρέμειναν ανοιχτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά επίσης και τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα. Οι αρχές προέτρεπαν τον κόσμο να εφαρμόζει την κοινωνική αποστασιοποίηση. Η στρατηγική αυτή επικρίθηκε στο εξωτερικό, κυρίως επειδή ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες που όλες τους έλαβαν μέτρα καραντίνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H Hapag-Lloyd αγοράζει την ΖΙΜ έναντι 3,7 δισ. εκατ. δολαρίων – Δημιουργείται όμως μια νέα εταιρεία που θα διατηρήσει τον έλεγχο για το εσωτερικό εμπόριο του Ισραήλ
- Η ιστορία του κόσμου μας σε εικόνες – Τρεις γενιές φωτογράφων αιχμαλωτίζουν τη στιγμή
- Ταξί: Νέα τριήμερη απεργία από αύριο στην Αττική
- Ξεκινάει σήμερα η δωρεάν διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.