• Κοινωνία

    Σοκ στις ΗΠΑ: 4.491 θάνατοι και 29.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

    • NewsRoom
    Κύπρος


    Θλιβερά είναι τα νεότερα που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σημειώθηκε ακόμη ένα εξαιρετικά δραματικό ρεκόρ, άνευ προηγουμένου

    Το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ εξελίχθηκε δραματικά, καθώς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, καταγράφηκαν μόνο χθες 4.491 νέοι θάνατοι.

    Πρόκειται, ουσιαστικά, για αριθμό διπλάσιο από εκείνον που σημειώθηκε χθες.

    Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνει το πανεπιστήμιο, ο αριθμός αυτός δεν είναι πιθανότατα αντικειμενικός, καθώς οι 3.378 θάνατοι αφορούν σε περιστατικά που «πιθανότατα» συνδέονται με τον ιό και απλά δεν εντάσσονταν στην σχετική λίστα θυμάτων της πανδημίας έως τώρα.

    Οι θάνατοι αυτοί έχουν καταγραφεί από την αρχή της εβδομάδας ως και την Μ. Πέμπτη, ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν σήμερα στα νοσοκομεία από την ασθένεια, ανέρχονται σε 2.174.

    Λαμβάνοντας αυτό το ως δεδομένο, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών πλέον ξεπερνά τις 33.000, με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να κάνουν, την ίδια ώρα, λόγο για συνολικά 31.071 επιβεβαιωμένους θανάτους.

    Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και πάνω από 29.000 κρούσματα, αριθμός που επίσης είναι ανεβασμένος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Το σύνολο των κρουσμάτων φτάνει τις 677.000.

    Υπενθυμίζεται πως οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μία χρονική στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προετοίμαζε το επιτελείο της κυβέρνησής του να επανεκκινήσει την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα, εκτιμώντας πως η χώρα έχει περάσει την κορυφή της καμπύλης εξάπλωσης της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ