• Κοινωνία

    Σκηνικό «φαρ ουεστ» στα Εξάρχεια: Kαλάσνικοφ, όπλα, μαχαίρια και δύο τραυματίες

    • NewsRoom
    εξαρχεια

    Επίθεση στα Εξάρχεια


    Σε σκηνικό πολέμου μετατράπηκε χθες το «άβατο» των Εξαρχείων, όταν περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν σε κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, που βρισκόταν στην περιοχή, προκειμένου να διεξάγει έρευνα σε μια κατοικία της περιοχής.

    Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, όπου οι άνδρες του Λιμενικού είχαν καταφθάσει, προκειμένου να ερευνήσουν, παρουσία εισαγγελέα, μια οικία, για την οποία το Λιμενικό Σώμα είχε λάβει πληροφορίες ότι διενεργείται διακίνηση ναρκωτικών. Όταν οι άνδρες του Λιμενικού μαζί με τον εισαγγελέα έφτασαν στο σημείο, αντιλήφθηκαν ότι το κτήριο ήταν υπό κατάληψη. Στη διάρκεια της έρευνας, οι λιμενικοί πράγματι εντόπισαν 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα πιστόλι, ενώ συνελήφθησαν και δύο γυναίκες, μια Ελληνοαυστραλιανή και μια Μαροκινή, εκ των οποίων την πρώτη κατάφεραν να φυγαδεύσουν οι δράστες κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

    Η επίθεση των ατόμων στους λιμενικούς φαίνεται να έγινε την ώρα που το κλιμάκιο του Σώματος εξερχόταν της πολυκατοικίας, όπου έγινε η έρευνα. Οι δράστες ειδοποιήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, με πολλούς από αυτούς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και να φέρουν πάνω τους οπλισμό. Οι πληροφορίες, ακόμη, λένε ότι ένας εκ των δραστών κρατούσε καλάσνικοφ, το οποίο ωστόσο δε χρησιμοποίησε.

    Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν δύο λιμενικοί.

    Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μάλιστα, κάποιοι από τους δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τους λιμενικούς δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα, αλλά και προσωπικά έγγραφα, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

    Ο ένας εκ των δύο που τραυματίστηκαν φέρει πληγές από μαχαιριές στο μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο. Μάλιστα, οι δυο τραυματίες μετέβησαν με δικό τους όχημα στο ναυτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με την μία από τις γυναίκες που είχαν συλλάβει. Οι δύο τραυματίες πάντως βρίσκονται εκτός κινδύνου.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επίθεση δέχτηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος φυγαδεύτηκε και βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Πειραιά, όντας ταραγμένος από τα γεγονότα. Η Αστυνομία και το Λιμενικό διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

    Η έρευνα των λιμενικών στο οίκημα στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικές ουσίες, ο οποίος τους έδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το λιμενικό, τα στελέχη του Σώματος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μετά τα μεσάνυχτα επαίνεσε τους λιμενικούς του για την ψυχραιμία που επέδειξαν, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

    «Τραυματισμός στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου σε οικία για ναρκωτικά

    Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

    Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

    Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

    Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

    Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

    Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαβατά: Έντονα επεισόδια με πετροπόλεμο και δακρυγόνα-τραυματίστηκε αστυνομικός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στο γήπεδο του Αιγάλεω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαβατά: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με εκατοντάδες μετανάστες έξω από πρώην στρατόπεδο



    ΣΧΟΛΙΑ