• Κοινωνία

    Σεισμοί σε Ιόνιο και Ήπειρο

    • NewsRoom
    σεισμος

    Σεισμός


    Δυο σεισμοί σημειώθηκαν τη νύχτα σε Ιόνιο και Ήπειρο με τις δονήσεις να καταγράφονται με διαφορά λίγων λεπτών. Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

    Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:11 σε σημείο που απέχει 291 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και 14 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

    Μια σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε επίσης στην Ήπειρο όπως γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 03:25, εντοπίστηκε σε χώρο που απέχει 292 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας και 13 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φρικτό τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας-Ένας νεκρός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Έσκασε η φούσκα» του ΘΕΣ γάλα: Αντιμέτωπος με την χρεοκοπία ο συνεταιρισμός που έκανε μόδα τα ATM’s γάλακτος



    ΣΧΟΛΙΑ