• Κοινωνία

    Συνελήφθη 62χρονος πρώην παρουσιαστής τηλεμάρκετινγκ για πορνογραφία ανηλίκων

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την υπόθεση έφερε στο φως ένα από τα θύματά του, μία 22χρονη σήμερα κοπέλα, καταγγέλλοντας πως η αδελφή της έλαβε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της ίδιας, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

    Ο 62χρονος απαθανάτιζε τις πράξεις του με το θύμα του, προκειμένου να το εκβιάζει.

    Όπως φέρεται να είπε η 22χρονη στους αστυνομικούς, τον τελευταίο καιρό εκείνη ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα σε μία προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της, όμως ο 62χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και άλλοτε παρουσιαστής τηλεμάρκετινγκ, συνέχισε να την απειλεί και να την εκβιάζει.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, έστελνε βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την καταγγέλλουσα ενώ ήταν ανήλικη σε μικρότερη αδελφή της, απαιτώντας από την αδελφή να προβεί σε παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

    Μετά από έρευνα στο σπίτι του, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε οπτικοακουστικό υλικό ερωτικού περιεχομένου τού δράστη με τις ανήλικες αδερφές.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνελήφθη άτομο και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

    Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

    Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ανηλίκων.

    Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, προχθές (7.9.2022) στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, – 203- ψηφιακοί δίσκοι “ CD ”, -7- φορητοί σκληροί δίσκοι, -2- κάμερες, -5- κινητά τηλέφωνα, -3- φορητές μονάδες αποθήκευσης “ usb ” και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ