• Κοινωνία

    Μακελειό στο Παρίσι: Τρεις νεκροί και 4 τραυματίες από πυροβολισμούς

    • NewsRoom
    Συναγερμός στο Παρίσι: Δύο νεκροί και 5 τραυματίες από πυροβολισμούς


    Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από το μακελειό που διαδραματίστηκε στο Παρίσι, το μεσημέρι της Παρασκευής, με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά ενός 69χρονου άνδρα.

    Ακόμη 4 είναι οι τραυματίες.

    Το αιματηρό περιστατικό έγινε στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στη Rue D’Enghien (Ενγκιέν), κοντά στο Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο Ahmet-Kaya, σύμφωνα με την Le Parisien.

    Ο συλληφθείς είναι άνδρας 69 ετών, γαλλικής υπηκοότητας και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, όπως έκανε γνωστό αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV.

    Ο συλληφθείς δεν είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

    «Διεξάγεται έρευνα για φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

    «Η επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της κουρδικής κοινότητας της οδού Ανγκιέν, καθώς και στο απέναντι εστιατόριο και σε κομμωτήριο», δήλωσε στο σημείο της επίθεσης η δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας Αλεξάντρα Κορντεμπάρ. «Ο δράστης έχει τραυματισθεί, όχι πολύ σοβαρά, και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

    «Ακούστηκαν επτά-οκτώ πυροβολισμοί. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Μείναμε κλεισμένοι μέσα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκ στο Ίλιον: Συνελήφθησαν ανήλικοι που βίαζαν τον συμμαθητή τους επί έναν ολόκληρο μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ