• Κοινωνία

    Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα – Πέντε πύρινα μέτωπα

    • NewsRoom
    φωτια πυρκαγια


    Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε Λέρο, Ασπρόπυργο, Ηλεία, Κέρκυρα και Αρκαδία.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική καμία από τις παραπάνω πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικίες.

    Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή ενισχύονται οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Επίσης, στην περιοχή συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

    Το νεότερο από τα πέντε πύρινα μέτωπα έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά της Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, εννέα 9 οχήματα ενώ από αέρος συνεισφέρουν 3 Πετζετέλ, ενώ λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

    Επικίνδυνη κρίνεται σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου η πυρκαγιά στη Λέρο. Λόγω της φωτιάς έχει κλείσει ο δρόμος προς και από την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα οι 50 – 60 πολίτες να μην μπορούν να απομακρυνθούν. Προληπτικά, μάλιστα, εκκενώνονται κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα, Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, επιχειρούν την κατάσβεσή της, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.

    Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ