ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε Λέρο, Ασπρόπυργο, Ηλεία, Κέρκυρα και Αρκαδία.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική καμία από τις παραπάνω πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικίες.
Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή ενισχύονται οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Επίσης, στην περιοχή συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.
Το νεότερο από τα πέντε πύρινα μέτωπα έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά της Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, εννέα 9 οχήματα ενώ από αέρος συνεισφέρουν 3 Πετζετέλ, ενώ λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.
Επικίνδυνη κρίνεται σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου η πυρκαγιά στη Λέρο. Λόγω της φωτιάς έχει κλείσει ο δρόμος προς και από την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα οι 50 – 60 πολίτες να μην μπορούν να απομακρυνθούν. Προληπτικά, μάλιστα, εκκενώνονται κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.
Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα, Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, επιχειρούν την κατάσβεσή της, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σπόντες Άδωνι σε Δένδια: Η μόνη περίπτωση να μην μιλήσω σε δικιά μου τροπολογία είναι να είμαι σε κώμα
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλες θα μεταβεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
- Ρωσία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέβλεψε άσκηση ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας
- Ρούμπιο: Επίσκεψη στο Ισραήλ καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να ενισχύσουν την εκεχειρία στη Γάζα
