ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απέχουν από την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου» οι συμβολαιογράφοι, μέχρι να επιλυθούν βασικά ζητήματα για τη λειτουργία της.
Αυτό αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών -Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων, προειδοποιώντας μάλιστα και με αποχή από τα καθήκοντά τους, μετά τις αργίες του Πάσχα.
Σε γενική τους συνέλευση οι συμβολαιογράφοι των συγκεκριμένων περιοχών έκριναν αναγκαία την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας καθώς, όπως λένε, διατηρούν επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της εφαρμογής της κι αν πράγματι εξυπηρετεί συμβολαιογράφους και πολίτες.
Όπως υποστηρίζουν, η προσδοκόμενη άντληση ηλεκτρονικά των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τις μεταβιβάσεις, δεν συνιστά διευκόλυνση καθότι εκείνο που παραμένει άλυτο και στο ηλεκτρονικό περιβάλλον είναι η σωρεία των απαιτουμένων εγγράφων, η πολυπλοκότητα των διατάξεων και η δαιδαλώδης διαδρομή για την ολοκλήρωση της έκδοσής τους.
Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από την Πολιτεία να ικανοποιήσει τις προτάσεις τους.
Διαβάστε επίσης
Δίκη για Μάτι: Καταγγελίες για ένα μηχανισμό σε πλήρη ύπνωση και αποσυντονισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Παρέμβαση στο Ορμούζ θα σήμαινε ένα βήμα προς την εμπλοκή στον πόλεμο
- EE: Σε τελική ευθεία η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Γλίτωσε τον θάνατο για δευτερόλεπτα – Βρισκόταν στον κήπο όταν πύραυλοι έπληξαν το παλάτι
- Wall Street: Άλμα 1% για τον S&P 500 έφερε η υποχώρηση του πετρελαίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.