• Κοινωνία

    Σήμερα η απολογία του δράστη στο Λασίθι: «Έχει μετανιώσει, ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του», λέει ο συνήγορός του

    • NewsRoom
    Αμφιλοχία


    Για σήμερα, Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η απολογία του 43χρονου δράστη της δολοφονίας του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη, στον οικισμό Περάμπελα, στις Κουρούνες Λασιθίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

    Ο δράστης της δολοφονίας εμφανίστηκε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, ενώπιον του εισαγγελέα Νεάπολης, με δάκρυα στα μάτια, μετά από ημέρες που παρέμενε κρυμμένος, μετά την τέλεση της δολοφονίας. Συγκεκριμένα, ο δράστης παραδόθηκε δύο μέρες μετά τη δολοφονία του 73χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του θύματος στην κοιλιακή χώρα. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

    Μιλώντας στο cretapost, ο συνήγορος του 43χρονου, Γιώργος Στειακάκης υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος για την πράξη του από την πρώτη στιγμή που διέπραξε το έγκλημα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα, κατέρρευσε.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στειακάκης, «Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του, όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης».

    Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης, έκανε, από την πλευρά του λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα.

    Όποια και να είναι η αλήθεια, γεγονός είναι ότι η δολοφονία του 73χρονου έχει προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό, με τους φόβους για την πιθανότητα έναρξης «βεντέτας» να οξύνονται. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του δράστη φέρεται να έχει φυγαδευτεί από την αστυνομία, καθώς οι Αρχές φοβούνται για την πιθανότητα της αντεκδίκησης.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι αιτία για την δολοφονική πράξη φέρεται να ήταν οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο άνδρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης Λασιθίου. Ο γιος του θύματος, που ο δράστης τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, δέχθηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ κατόπιν διεκομίσθη διασωληνωμένος στην ΜΕΘ.



    ΣΧΟΛΙΑ