Κοινωνία

Συλλήψεις επιχειρηματιών για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» -Aναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία


Έντεκα συλλήψεις μεταξύ επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Καλαμάτας έγιναν χθες (Τρίτη), στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Δύο απ΄αυτές έγιναν στην Αθήνα ενώ οι υπόλοιπες αφορούσαν επαγγελματίες και ιδιοκτήτες γνωστών κλαμπς και καφέ της Καλαμάτας και άλλα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία ενώ αυτό που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής είναι η πραγματοποίηση ταυτόχρονων επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης σε Καλαμάτα και Αθήνα.

Μέχρι τώρα έχει προκύψει εμπλοκή για 12 άτομα, συνελήφθησαν 11 καθώς και μία γυναίκα η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δράση τους αλλά κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικές ουσίες.

Η δικογραφία που ήδη βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως Καλαμάτας περιλαμβάνει εκτός από το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και –κατά περίπτωση- το αδίκημα της εκβίασης από κοινού, καθώς και παραβάσεις νόμων που σχετίζονται με αναβολικά, όπλα και ναρκωτικά όπως είπαμε.Εντός της ημέρας αναμένεται οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στην εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας ώστε να τους αποδοθούν κατηγορίες και ν΄ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η παρακολούθηση των υπόπτων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τους εκβιασμούς ξεκίνησε πριν κάποιους μήνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και όλο αυτό το διάστημα διεξαγόταν με απόλυτη μυστικότητα.

Μάλιστα έγινε και άρση απορρήτου και παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων ενώ η αρχή των συλλήψεων έγινε από τα δύο άτομα στην Αθήνα που σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται άμεσα στον ξυλοδαρμό επαγγελματία-ιδιοκτήτη κλαμπ, έξω από το σπίτι του στην Καλαμάτα πριν περίπου ένα τετράμηνο.

www.ert.grΣΧΟΛΙΑ