• Κοινωνία

    Σύλληψη Φουρθιώτη: Τι του χρεώνουν οι 2 συγκατηγορούμενοι του – Είπαν λίγα και άφησαν πολλά να… υπονοούνται!

    φουρθιωτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    «Με το γάντι σφάζουν» τον Μένιο Φουρθιώτη οι δύο συγκατηγορούμενοι του στις προανακριτικές απολογίες τους.

    «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν», υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών, λίγες ώρες μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ ο Γ.Π.

    «Από λάθος… συνεννόηση  του Μένιου  με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ», υποστήριξε ο Δ.Σ.

    Ποιες είναι αυτές οι πράξεις; Ποια άτομα βρήκαν; Προκαλεί εντύπωση αλλά στις προανακριτικές απολογίες τους δεν φαίνεται ούτε να ερωτήθηκαν από τους αστυνομικούς για να γίνουν πιο συγκεκριμένοι, ούτε να αρνήθηκαν οι κατηγορούμενοι να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Και οι δυο αρνούνται ότι εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο για σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του τηλεοπτικού παρουσιαστή.

    Από την πλευρά του ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε να μιλήσει στους αστυνομικούς.

    «Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα με το δικηγόρο μου. Δεν έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν για τίποτα», ήταν η μόνη απάντηση που καταγράφεται στην προανακριτική απολογία του.

    Όλη η προανακριτική απολογία του Γ.Π.

    Ο 42χρονος Γ.Π. πρώην υπάλληλος security στο κανάλι Ε, «έδειξε» τον Φουρθιώτη για παράνομες πράξεις, μην αποκαλύπτοντας ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

    Στην προανακριτική απολογία υποστήριξε:

    «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου

    Κάποιες φορές, ο Φουρθιώτης με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο. Μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τις τελευταίες 8-9 ημέρες πηγαίναμε, με τον συγκατηγορούμενο μου (Σ.) κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά μας είχε ζητήσει να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security.

    Πριν από 3 μέρες, μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: « Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους Γιώργο. Βρείτε τους Γιώργο. Μου έκαναν ζημιά», Εννοώντας τα άτομα που το έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του.»

    Τι υποστήριξε ο Δ.Σ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η προανακριτική απολογία του 49χρονου Δ.Σ. «Δεν φταίω εγώ, αλλά ο Μένιος».  Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

    «Είμαι άνεργος και μετά από πρόταση του συγκατηγορούμενου μου (Π.) αρχίσαμε τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει, δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου  με τα άτομα που είχε βρει αυτός  έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ.  Είχα αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο, ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί.»

    Ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.



    ΣΧΟΛΙΑ