• Κοινωνία

    Σικάγο: Τρεις «κατά λάθος» πυροβολισμοί σε παιδιά

    • NewsRoom


    Επιστρέφει στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

    Πιο επίκαιρη από ποτέ φαίνεται πως είναι η συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά από τα τελευταία δύο περιστατικά πυροβολισμών, που είχαν ως αποτέλεσμα τρία παιδιά να βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

    Όπως έγινε γνωστό, τρία παιδιά πυροβολήθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά στο Σικάγο. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ένα επτάχρονο κορίτσι χειριζόταν πυροβόλο όπλο και, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε, μια σφαίρα καρφώθηκε στον λαιμό 11χρονου αγοριού. Το αγόρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η επτάχρονη είναι αδερφή του 11χρονου, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν την ώρα του πυροβολισμού βρισκόταν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας στο σπίτι.

    Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε τα μεσάνυχτα, όταν νεαρός πυροβόλησε κατά λάθος δύο συγγενείς του, έναν οκτάχρονο και μια 12χρονη, με τη σφαίρα να εξοστρακίζεται. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ευτυχώς οι τραυματισμοί τους δεν κρίνονται σοβαροί.

    Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχουν αποδοθεί προς το παρόν κατηγορίες, ωστόσο δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, που μοιάζει να έχει ξεφύγει του ελέγχου των Αρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ