• Κοινωνία

    Συγκλονιστικά video από τις δραματικές στιγμές στο «Ελ. Βενιζέλος»-Καπνοί, σωσίβια και βρεγμένες πετσέτες

    • NewsRoom


    Δραματικές ώρες βίωσαν για 4 ώρες πάνω από 1000 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» (875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα), στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από Πειραιά για Χανιά, και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, μεταξύ Ύδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μεσαίο γκαράζ του πλοίου, ωστόσο γρήγορα οι καπνοί “έπνιξαν” και κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Αμέσως, το πλοίο τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το πλήρωμα. Στους επιβάτες μοιράστηκαν σωσίβια αλλά και βρεγμένες πετσέτες, ενώ ο κόσμος, ύστερα από οδηγίες, εγκατέλειψε το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκε προς τα πάνω καταστρώματα.. Ο καπετάνιος, από τα μεγάφωνα έκανε δύο ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους επιβάτες για την κατάσταση που επικρατεί.

    ​Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονταν σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα, φορώντας σωσίβια, αποφασίστηκε να ετοιμαστούν οι σωστικές βάρκες που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση εγκατάλειψης του πλοίου, το οποίο σημειωτέον παρέμενε ακινητοποιημένο. Τελικά, με μια τρίτη ανακοίνωση ο καπετάνιος, στις 02:40, ενημέρωσε τον κόσμο, οτι το πλοίο συνεχίζει πορεία με μικρή ταχύτητα 16 κόμβων προς Πειραιά και αναμένεται έπειτα από μια ώρα, δηλαδή κοντά στις 04:00 να δέσει στο λιμάνι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νύχτα τρόμου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Έπιασε φωτιά εν πλω. Σώοι οι 875 επιβάτες (εικόνες-video)



    ΣΧΟΛΙΑ