ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από αύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self test για να καλύψουν τις ανάγκες από τις 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Σημειώνεται ότι η διάθεση θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και όχι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι:
– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Διαβάστε επίσης
FDA: Μη χρησιμοποιείτε τα γρήγορα self test στον λαιμό αντί για τη μύτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη δικαστική μάχη εναντίον της Booking 1.000 Έλληνες ξενοδόχοι
- Ρούλα Τσοχαντάρη, η πιο καλή γκαρσόνα… της Βουλής: Από τα χέρια της έχουν πιεί καφέ Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές
- Ελληνικές τράπεζες: Όλα όσα έγιναν στο συνέδριο της JPMorgan στο Λονδίνο – Τα πλάνα που παρουσίασαν οι CFOs
- Παπασταύρου στο mononews: Οι ενεργειακές συμφωνίες έχουν εθνικό πρόσημο, δεν χρειάζεται η μικρότητα της αντιπολίτευσης