ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμός μεγέθους 4,4 ρίχτερ ταρακούνησε την Λαμία το πρωί του Σαββάτου, ενώ έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Φθιώτιδα και στους γειτονικούς νομούς.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ή τυχόν ζημιές.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6:53’ στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, κοντά στην Κοινότητα Δίβρης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιόμετρα και εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά της Λαμίας μεταξύ Δίβρης και Καλαμακίου του Δήμου Λαμιέων.
Σύμφωνα με το lamiareport, ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια, αλλά συνοδεύτηκε από θόρυβο, ξυπνώντας το σύνολο των κατοίκων των Δήμων Λαμιέων, Δομοκού και Μακρακώμης.
Γενικά έγινε αισθητός σε όλη τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Καρδίτσα, ενώ αναφορές μας έγιναν ακόμη και από περιοχές όπως το Αγρίνιο και την Πάτρα (πάνω από 100 χλμ απόσταση από το επίκεντρο).
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.