ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ύφεση τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας, πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των τοπικών αρχών.
Λίγο πριν από τις 18:00 εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο οι πολίτες που βρίσκονταν στις περιοχές Φιλοθέη και Θυμαρίωνα καλούνταν να απομακρυνθούν προς την Ξυλοκέριζα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της και για την αποτροπή τυχόν αναζωπυρώσεων.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 91 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 30 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Διαβάστε επίσης
Φωτιά τώρα στην Κυρά Βρύση Κορινθίας – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
Φωκίδα: Πυρκαγιά στην περιοχή της Μαριολάτας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης: Ψηφιακό αρχείο και καχυποψία
- Ελληνικές τράπεζες: Citi, UBS, Jefferies και NBG Securities ανεβάζουν τον πήχη μετά το ισχυρό β΄ τρίμηνο
- Αριστείδης Πίττας: Κέρδη 79 εκατ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο από τρεις εισηγμένες ναυτιλιακές
- Avramar: «Πώς γύρισε» το παιχνίδι λίγο πριν περάσει στους Καναδούς της Cooke
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.