ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρονται προσωρινά απόψε περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Intralot και τα μυστήρια της Intracom, τι συμβαίνει με την Βιοχάλκο, o Πιέρ «έκοψε» τον υπερ-Τειρεσία, γιατί λιποθύμησε ο Γιάννος ο Α’ και η αλησμόνητη περιπέτεια της Νιάρχου με την τζαμπατζού δημοσιογράφο
- Bentley Residences στο Μαϊάμι: καθορίζοντας νέους ορίζοντες για τις κατοικίες υψηλών προδιαγραφών
- Startups: Ποιες εταιρείες «σήκωσαν» τα περισσότερα κεφάλαια το πρώτο μισό του 2025
- Η Μέρκελ πίσω από τις γραμμές: Δεν φώναξε ποτέ — τα είπε όλα με υπονοούμενα
