• Κοινωνία

    Σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος»

    • NewsRoom


    Σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 9:20 το βράδυ το επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου βρέθηκαν 119 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

    Το πλοίο, που βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού, βρίσκεται πλέον στην προβλήτα του σταθμού «Θεμιστοκλής», ενώ όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ήδη εξετάστηκαν και οι 383 επιβαίνοντες στο πλοίο, από τους οποίους οι 119 βρέθηκαν θετικοί.

    Όλοι όσοι μολύνθηκαν θα παραμείνουν εντός του πλοίου. Όλοι τους φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους, εκτός ενός 70χρονου Ελβετού, ο οποίος τη νύχτα κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

    Ο Ελβετός, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που μετέδωσε πλάνα από την επιχείρηση του λιμενικού για μεταφορά του σε νοσοκομείο, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα. Επίσης, δύο από τα δείγματα αναμενόταν να επανεξαταστούν καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα.

    Οι υπόλοιποι 279 επιβάτες του πλοίου, που βρέθηκαν αρνητικοί θα επαναπατριστούν αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά εντός της ημέρας σε ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου και θα διαμείνουν για τις επόμενες 36 ώρες.

    Οι υπόλοιποι παραμένουν απομονωμένοι στις καμπίνες τους καθώς έχει δοθεί οδηγία να αποφεύγουν τις επαφές με άλλους επιβάτες του πλοίου.

    «Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών. Θα υπάρξει συνεχής ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και για το σκοπό αυτό, θα τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες στην αποβάθρα ειδική τέντα, προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο, να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας», τόνισε χθες ο κ. Χαρδαλιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ