• Κοινωνία

    Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σάμο – «Καλύτερη η εικόνα»

    • NewsRoom
    φωτια πυρκαγια σαμος


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Μεσόκαμπος, στη Σάμο με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά πέντε ξενοδοχεία.

    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ σήμερα το πρωί άρχισαν από νωρίς οι ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα.

    Η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, ενώ όπως τονίστηκε δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αρκετές εστίες, τις οποίες θέλουν να σβήσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως η μεγάλη φωτιά.

    Να σημειωθεί πως χθες μαζί με τους ενοίκους των ξενοδοχείων στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου μεταφέρθηκαν και κάτοικοι του Μεσόκαμπου.

    Γλυκοριζα Πυθαγορείου

    Posted by Samos24.gr on Saturday, August 24, 2019

    Σπίτια δεν απειλήθηκαν, αλλά ο καπνός ήταν τόσο έντονος που αλλοίωσαν τις προσόψεις κάποιων κτισμάτων.

    Οι τουρίστες οδηγήθηκαν με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου Σάμου με λεωφορεία στο δημοτικό γυμναστήριο Πυθαγορείου, όπου τους παρείχαν νερό και φαγητό.

    Αργά το βράδυ οι τουρίστες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία και οι κάτοικοι στα σπίτια τους με ασφάλεια.

    Μεγάλη βοήθειά δια θαλάσσης υπήρξε από το λιμενικό σώμα, τη frontex και ιδιωτικών σκαφών, καθώς στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από παραλίες κοντά στα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρα από στύλο της ΔΕΗ.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δυο ελικόπτερα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές,  εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ