• Κοινωνία

    Σχολεία: Παράταση διδακτικού έτους χωρίς προαγωγικές – απολυτήριες εξετάσεις

    • NewsRoom
    Νίκη Κεραμέως: Δεν αρκούν οι έως στιγμής εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών – Θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Πότε ανοίγουν τα σχολεία

    Την απόφαση να μην διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας.

    Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά ούτε φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τον γ.γ του υπουργείου Αλέξανδρο Κόπτση.

    Το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αποφάσισε να μην διεξαχθούν οι εξετάσεις, δεδομένου ότι η φετινή σχολική χρονιά ήταν κατακερματισμένη εξαιτίας της πανδημίας.

    Παράταση σχολικής χρονιάς

    Μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, οι μαθητές των Γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 10 Μάϊου, μαζί με τους μαθητές των Λυκείων.

    Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε θετικά για το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως θα εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες βαθμίδες το υποχρεωτικό μέτρο των self test.

    Δεδομένων των συνθηκών, το σχολικό έτος θα παραταθεί έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

    Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ