Κοινωνία

«Σαρώνει» την Κέρκυρα η κακοκαιρία «Βικτώρια» – Προβλήματα, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες

  • NewsRoom


Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Κέρκυρα από το πρωί της Τρίτης.

Κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένους δρόμους έχει επιφέρει η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει το νησί από τα πρώτες μεσημβρινές ώρες της Τρίτης.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».

Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oι θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Ο κ. Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, πολλά τα προβλήματα και στο νησί των Οθωνών λόγω των δυνατών ανέμων.

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κατέχη, η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και να σημειωθούν ζημιές και στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο και δείχνει να παρασύρεται από τον αέρα ένα αυτοκίνητο.

 

Al sicuro dentro al cafenio… se la ridono. Però è spaventoso!!!!

Posted by Othonimmobiliare on Tuesday, November 12, 2019


ΣΧΟΛΙΑ