ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα στοιχεία για το τέλος του κύμα καύσωνα και την επικείμενη έντονη αλλαγή μετά από αυτόν δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους χάρτες του Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο (20/8) κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας, η Μακεδονία, αλλά και τμήματα της Θράκης ενδέχεται να επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. έχουν τις μεσημεριανές μέχρι τις βραδινές ώρες κάποιο… πέρασμα από φαινόμενα.
Την Κυριακή (21/8) οι περιοχές με άστατο καιρό, κατά τη διάρκεια των θερμών κυρίως ωρών της ημέρας, θα είναι σχεδόν όλη η βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ορισμένες περιοχές βορειοδυτικά της Αττικής.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για το πώς θα πρέπει να «διαβάσετε» τους χάρτες:
«Όσο πιο κοντά στις σκούρες πράσινες και κυρίως κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!.
Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη έως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά αλλά και σχετικά πιο εξασθενημένα φαινόμενα».
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Άγριο έγκλημα με εν ψυχρώ πυροβολισμό 43χρονου – Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών το Σάββατο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.