• Κοινωνία

    Σάκης Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν έντονες καταιγίδες και χαλάζι το Σαββατοκύριακο

    • NewsRoom
    Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου

    Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου


    Νέα στοιχεία για το τέλος του κύμα καύσωνα και την επικείμενη έντονη αλλαγή μετά από αυτόν δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τους χάρτες του Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο (20/8) κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας, η Μακεδονία, αλλά και τμήματα της Θράκης ενδέχεται να επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα.  έχουν τις μεσημεριανές μέχρι τις βραδινές ώρες κάποιο… πέρασμα από φαινόμενα.

    Την Κυριακή (21/8) οι περιοχές με άστατο καιρό, κατά τη διάρκεια των θερμών κυρίως ωρών της ημέρας, θα είναι σχεδόν όλη η βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ορισμένες περιοχές βορειοδυτικά της Αττικής.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για το πώς θα πρέπει να «διαβάσετε» τους χάρτες:

    «Όσο πιο κοντά στις σκούρες πράσινες και κυρίως κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!.

    Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη έως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά αλλά και σχετικά πιο εξασθενημένα φαινόμενα».

    Διαβάστε επίσης:

    Κρήτη: Άγριο έγκλημα με εν ψυχρώ πυροβολισμό 43χρονου – Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας

    Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών το Σάββατο



    ΣΧΟΛΙΑ