• Κοινωνία

    Ρουμανία: Αρνείται τώρα πως υπάρχουν κρούσματα κοροναϊού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

    • NewsRoom


    Κανένα ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού δεν έχει μέχρι στιγμής βγει θετικό στη Ρουμανία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αντρέι Μπάτσιου.

    «Δεν υπάρχουν κρούσματα που έχουν βγει θετικά στον νέο κοροναϊό στη Ρουμανία. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μονάχα αρνητικά τεστ», είπε ο Μπάτσιου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις συγκάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της Ρουμανίας για αύριο Τετάρτη προκειμένου να συζητηθούν τρόποι για την καταπολέμηση του κοροναϊού, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση έχει αλλάξει ραγδαία τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη».

    Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, μετέδωσε ότι η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία.

    Δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού στη Γαλλία

    Παράλληλα, δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως η κατάσταση της υγείας των ασθενών δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Πρόκειται για μια «νεαρή Κινέζα που επέστρεψε από την Κίνα την 7η Φεβρουαρίου, η οποία νοσηλεύεται στο Παρίσι» για «παρακολούθηση» και που «πηγαίνει πολύ καλά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Η νεαρή γυναίκα είχε βγει αρνητική στον νέο κοροναϊό, όμως έφερε “ενδείξεις ίασης”», εξήγησε ο ίδιος.

    Το 14ο κρούσμα είναι «ένας Γάλλος που επέστρεψε από ένα ταξίδι Λομβαρδία (Ιταλία) και που νοσηλεύεται στο Οβέρζ Ρον Αλπ», «μια περιοχή που γειτνιάζει με την Ιταλία», συμπλήρωσε ο Σαλμόν. Με τις ανακοινώσεις αυτές, αυξήθηκε σε 14 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γαλλία. Τα νέα κρούσματα προστίθενται στους 11 ασθενείς που ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο και σε έναν Κινέζο, ηλικίας 80 ετών, που απεβίωσε στα μέσα Φεβρουαρίου στο Παρίσι.



    ΣΧΟΛΙΑ