• Κοινωνία

    Ρομά κατά Τσιόδρα – Χαρδαλιά στον καταυλισμό στη Λάρισα (video)

    • NewsRoom
    Λάρισα


    Οι κάτοικοι του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

    Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας μπήκαν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και εξήγησαν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες.

    Οι συγκεντρωμένοι Ρομά μάλιστα, χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας τον κ.Τσιόδρα και φώναζαν «ήρθε ο Τσιόρδας». Εκείνος τους είπε «είμαστε αδέλφια, όλοι μαζί σ’ αυτό» και τους ζήτησε να τηρήσουν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων. «Κάντε υπομονή. Θα φροντίσουμε να μη σας λείψει τίποτα», ζήτησε με τη σειρά του ο κ.Χαρδαλιάς.

    Τότε, οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας πήραν την απόφαση να μπουν στον οικισμό και να μιλήσουν με τους ανθρώπους εκεί, παραβλέποντας τις άγριες διαθέσεις. Μαζί τους μπήκαν στον οικισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

    Πάντως, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας θέλησε να υποβαθμίσει το ζήτημα των αντιδράσεων, αναφέροντας πως οι κάτοικοι του καταυλισμού άκουσαν το τι είχαν να τους πουν ο ίδιος και ο κ. Τσιόδρας, ζητώντας απλά στο τέλος να τους διευκρινιστούν οι λόγοι που δεν τέθηκε σε καραντίνα και οι υπόλοιπες περιοχές της Νέας Σμύρνης Λάρισας.

    Μετά την παρέμβαση και τις εξηγήσεις ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές αποσοβήθηκε.

    Δείτε τα βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ