• Κοινωνία

    Ρόδος: Αναστάτωση με πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία – «Έλαβε άδεια σε συνεννόηση με τη Σουηδική πρεσβεία», λέει ο Θεοχάρης

    Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού


    Απορίες και αναστάτωση προκάλεσε στη Ρόδο η προσγείωση μιας πτήσης τσάρτερ από τη Σουηδία, το μεσημέρι της Τρίτης.

    Οι πρώτες πληροφορίες για την πτήση από τη Σουηδία, μια χώρα η οποία δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Ελλάδα για απευθείας πτήσεις, ανέφεραν  ότι επρόκειτο για τσάρτερ με ειδική άδεια, καθώς μεταφέρει δημοσιογράφους και παράγοντες της TUI, προκειμένου να δουν δια ζώσης τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

    Ωστόσο,  όπως μετέδωσε το MEGA, στο αεροπλάνο επέβαιναν και οικογένειες από τη Σουηδία που ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές. Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, οι πτήσεις από τη Σουηδία επιτρέπονται κανονικά, με αρκετούς από αυτούς να έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους καιρό πριν, ενώ όπως δήλωσαν δεν έχουν ενημερωθεί και για την 24ωρη καραντίνα που πρέπει να τηρήσουν στο ξενοδοχείο τους.

    Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που ανέφερε ότι η πτήση είχε ειδική άδεια. «Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», είπε στο MEGA.

    «Αυτό που απαγορεύεται προσωρινά είναι οι απευθείας πτήσεις. Ένας Σουηδός ο οποίος έρχεται μέσω μιας άλλης χώρας, επιτρέπεται να έρθει στη χώρα μας και να κάνει τις διακοπές του» δήλωσε, ενώ διευκρίνισε πως για τη συγκεκριμένη πτήση από τη Σουηδία, το ελληνικό κράτος ήταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία. «Η πτήση είχε άδεια άρα είναι νόμιμη. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ