• Κοινωνία

    Reuters: Η Ελλάδα αίρει την υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και άλλες 5 χώρες

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα σκοπεύει να άρει την επιβολή καραντίνας από την ερχόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε άλλες χώρες,  δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

    Τον περασμένο μήνα, είχε αρθεί η υποχρέωση καραντίνας για τους τουρίστες από το Ισραήλ που έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν αρνητικό τεστ.

    «Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters.

    Ο ίδιος είπε ότι οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και Κέρκυρα, αλλά και δύο συνοριακών σταθμών.

    Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα τεθούν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 ή με αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα.

    Σήμερα, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν τεστ που να είναι αρνητικό και να μπουν σε καραντίνα για 7 ημέρες. Για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τα ΗΑΕ, απαιτείται και δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

    Διαβάστε ακόμα:

    Κομισιόν: Επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

     



    ΣΧΟΛΙΑ